Всеки ден Украйна и нейните партньори полагат всички усилия, за да

...
Всеки ден Украйна и нейните партньори полагат всички усилия, за да
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ остава в пряка опасност

Всеки ден Украйна и нейните партньори полагат всички старания, с цел да подсигуряват сигурността на Запорожката атомна електроцентрала (АЕЦ). Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, представено от " Укринформ ".
" Украинските дипломати и нашите партньори продължават ежедневната битка за сигурността на Запорожката АЕЦ. Днес желая да благодаря на всички тези, които активизират международния отговор на съветския нуклеарен шантаж, както и на всички наши нуклеарни инженери, енергетици, чиято професионална подготвеност в този момент безусловно избавя и Украйна, и Европа, когато се опълчват на резултатите от съветският гнет в завода ", сподели Зеленски.
По думите му, ситуацията в Запорожката АЕЦ остава рискова. Всяко по-нататъшно спиране на връзката с електрическата мрежа може още веднъж да го остави на крачка от злополука.
Президентът на Украйна акцентира важността мисията на МААЕ да дойде в Запорожката АЕЦ възможно най-скоро. Той също по този начин акцентира нуждата от евакуиране на съветските войски от територията на завода.
МААЕ желае да посети региона до 5 септември. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР